+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

Material

Putem produce pentru dumneavoastră elemente de fixare metalice din următoarele materiale:

Vă rugăm reţineţi în momentul în care lansaţi o comandă pentru elemente de fixare din oţel inoxidabil:

Termenul „oţel inoxidabil” descrie oţelul, care are un strat de oxid bogat în crom la suprafaţă. Printre acestea se numără oţelurile austenitice (A2 şi A4).
Acest strat de oxid este numit şi strat pasivat şi asigură protecţia împotriva coroziunii. Chiar dacă acest strat pasivat se deteriorează, se regenerează întotdeauna sub influenţa oxigenului.

Generarea stratului pasivat poate fi accelerată prin pasivare chimică suplimentară (de ex. în conformitate cu standardul ISO 16048). Această pasivare nu poate fi comparată cu pasivarea artificială cu zinc. Dacă nu se convine diferit, sistemele de fixare vor fi livrate în conformitate cu standardul DIN EN ISO 3506-4, într-o stare curată şi neutră. Pentru a obţine cea mai bună rezistenţă posibilă la coroziune se recomandă pasivarea. Dacă se cere realizarea pasivării, aceasta trebuie realizată în conformitate cu standardul ISO 16048.

Rezistenţa la coroziune a oţelului austenitic nu poate fi definită prin teste cu ceaţă salină. Testul cu ceaţă salină are numai scopul de a indica secţiunile cu probleme din sistemele acoperite (de ex. acoperiri galvanice sau acoperiri organice/non-organice).

În cazul în care sistemele de fixare fabricate din oţel austenitic sunt supuse unui test cu ceaţă salină cu siguranţă vor rugini. Motivul este distrugerea stratului de oxid de către ceaţa salină şi din cauza pulverizării constante nu se mai generează un nou strat de oxid. Din această cauză, rezistenţa la coroziune a şuruburilor din oţel inoxidabil nu poate fi comparată cu cea a şuruburilor supuse acoperirii galvanice sau organice/non-organice, prin intermediul unui test cu ceaţă salină.

Nu cunoaştem alte standarde în care sistemele de fixare din oţel inoxidabil sunt supuse unui test cu ceaţă salină. În cazul în care un sistem de fixare realizat din oţel austenitic intră în contact cu oxigenul şi prezintă astfel stratul de oxid corespunzător, acest element va fi superior unui sistem de fixare realizat din oţel convenţional slab aliat (cu suprafaţă galvanică sau organică/non-organică).