+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

SHEETtracs® Şuruburi pentru foi subțiri cu orificii pilot

EJOT SHEETtracs® – Şurubul autofiletant pentru tablă subţire pre-perforată

Caracteristicile SHEETtracs®:

- Rezistenţă mare a îmbinării cu şurub datorită canalului format
- Rezistenţă mare la vibraţii
- Montaj simplu şi sigur datorită alinierii optime şi cuplului de înşurubare redus
- Cuplu de strângere ridicat datorită robusteţii filetului mamă
- Secţiune transversală circulară a filetului pentru o angajare maximă a filetului
- Compatibilitate cu şuruburile cu pas metric


Elemente de îmbinare fiabile pentru tablă subţire

Montajul fiabil al tablei subţiri cu găuri de ghidaj a prezentat întotdeauna o problemă pentru îmbinările detaşabile. Pentru table mai groase de 1 mm se puteau aplica şuruburi standard pentru tablă însă în prezent reducerea grosimii tablei, datorată posibilităţii de reducere a costurilor, nu mai permite acest lucru. EJOT a dezvoltat acum o soluţie sigură pentru montajul fiabil al îmbinărilor pentru tablă pre-perforată cu o grosime mai mică de 1,5 mm, şi anume şurubul autofiletant EJOT SHEETtracs®. Acest element de fixare poate fi de asemenea folosit pentru implementarea strategiilor de design individuale cu greutate redusă. De exemplu, cu SHEETtracs® a fost posibilă reducerea grosimii tablei folosite la pereţii de carcasă ai electrocasnicelor – un factor important pentru greutate şi de asemenea de optimizarea a costurilor pentru această categorie de produse.


Configuraţie specială a filetului

EJOT SHEETtracs® prezintă un unghi asimetric între flancuri de 45° (30° / 15°) şi cu o deplasare mai redusă a materialului creează un filet mamă mai puternic în tablă. Acest lucru măreşte nivelul cuplului de forţare al îmbinării şi permite montaje repetate multiple.

În partea inferioară conică a şurubului, unghiul între flancuri este inversat iar canalul astfel rezultat este format în principal în direcţia de fixare. Zona necirculară de formare a filetului asigură aplicarea uşoară şi centrată iar zonele ridicate ale filetului asigură o penetrare sigură a tablei. Secţiunea transversală circulară a filetului superior portant duce la o fixare mai bună a filetului în tablă în comparaţie cu geometriile necirculare de filet.