+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

Avantajele micro-şuruburilor EJOT®

- asamblare directă cu autofiletare chiar şi a celor mai mici componente
- aceleaşi caracteristici ca ale şuruburilor mai mari
- conexiune detaşabilă, uşor de reciclat
- adecvate pentru o gamă largă de materiale datorită diverselor geometrii ale filetului
- distribuire uniformă a solicitării
- nu sunt necesare inserţii sau adaosuri suplimentare
- adecvate pentru montaj automat
- fac posibilă reducerea numărului de cicluri sau eliminarea anumitor etape de lucru
- distribuire uniformă a sarcinii


Micro-şuruburile EJOT®
Soluţii de fixare sigură chiar şi pentru cele mai mici componente

Prin dezvoltarea micro-şuruburilor, EJOT răspunde cerinţelor din ce în ce mai numeroase pentru soluţii speciale de fixare pentru componente mici. Pentru această miniaturizare, luarea în considerare, de către numeroşi fabricanţi, a strategiilor curente legate de design-ul cu greutate redusă este foarte importantă. Fiecare uncie şi milimetru sunt extrem de importante. În acelaşi timp aceste aplicaţii din „gama micro” impun cerinţe înalte pentru tehnologia de fixare folosită.

EJOT a identificat această tendinţă către o miniaturizare a componentelor şi a dezvoltat şuruburi de dimensiuni mici, respectiv micro-şuruburile EJOT®. Acum este posibilă fabricarea unui şurub DELTA PT pentru montaj direct în materiale termoplastice cu un diametru nominal de doar 1 mm, care este adecvat, de exemplu, pentru micro-îmbinările din carcasele telefoanele mobile. Aceste micro-şuruburi oferă de asemenea toate avantajele cunoscute ale şuruburilor de dimensiuni mari. Sunt flexibile şi adecvate pentru montajul final al componentelor. Se pot monta prin înşurubare manuală sau înşurubare automată în serie, care este deja standard în numeroase micro-aplicaţii industriale.
Rezistenţa mecanică durabilă a îmbinării este foarte importantă pentru utilizator. În special datorită filetului cu toleranţă zero, şuruburile autofiletante EJOT ating proprietăţi de rezistenţă extrem de înaltă, în special în „gama micro”, în timp ce îmbinările cu şuruburi clasice metrice au întotdeauna un anumit „joc” la filet. Avantajul acestui montaj direct cu „toleranţă zero” este amplificat cu cât îmbinarea cu şurub devine mai mică. Din acest motiv micro-şuruburile EJOT® reprezintă o soluţie de fixare întotdeauna sigură, chiar şi în condiţii dificile de construcţie structurală.

Din punct de vedere economic, design-ul autofiletant al micro-şurubului EJOT® permite de asemenea exploatarea completă a potenţialelor de economisiri mari, dat fiind faptul că pot fi eliminate complet etape de producţie suplimentare, ca de exemplu tăierea filetului, care este extrem de dificilă pentru şuruburile de dimensiuni mici. Uzura mare a sculelor în timpul tăierii filetului pentru îmbinările cu şuruburi metrice este de asemenea un alt aspect eliminat în cazul folosirii micro-şuruburilor noastre. Din acest motiv, prin utilizarea micro-şuruburilor EJOT® se garantează o rentabilitate sporită. Efectele economisirilor majore se pot simţi pe parcursul etapei de dezvoltare, deoarece interacţiunea uşoară dintre componentă, şurub şi sistemele de fixare devine şi mai importantă cu cât creşte gradul de miniaturizare. Încărcarea şi montajul final trebuie să reprezinte un punct special de focalizare încă de la începutul dezvoltării. EJOT poate dezvolta împreună cu clientul soluţia de fixare adecvată.

Micro-şuruburile EJOT® sunt adecvate pentru multe tipuri de materiale datorită geometriilor individuale ale fileturilor care sunt adaptate fiecărui material în parte. Sunt concepute special pentru fixare în materiale plastice, metale uşoare şi oţel. Datorită compatibilităţii lor metrice, pentru reparaţii ulterioare sunt de asemenea un bun substituent pentru lipire cu aliaj, încleiere, îmbinare cu clipsuri sau sudură.