+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

FDS® Elemente de fixare pentru rosturi de foi de înalta rezistenta

EJOT FDS® – Şurubul cu găurire prin deformare plastică pentru îmbinări de înaltă rezistenţă în tablă

Caracteristicile FDS®:

- Accesibilitate numai pe o parte
- Îmbinare cu şurub demontabilă de înaltă calitate, fără operaţii preliminare de pregătire a pieselor, precum pre-găurire sau perforare
- Eliminarea problemelor de toleranţă legate gaura de trecere şi găurile filetate
- Nu există pierderi de material şi nu se formează şpan
- Utilizare în diferite suprafeţe de tablă
- Cuplu de deşurubare mare şi rezistenţă înaltă la vibraţii, nu sunt necesare elemente de siguranţă suplimentare
- Demontare şi reciclare uşoară
- Posibilitate de a efectua montări repetate cu şuruburi metrice


Îmbinări de înaltă rezistenţă în tablă

În special în industria auto unde componentele utilizate trebuie să reziste la solicitări mari, cerinţele legate de tehnologia de fixare sunt foarte ridicate. De exemplu la construcţia caroseriei maşinii design-ul compozit se foloseşte din ce în ce mai mult dacă diferite tipuri de materiale trebuie fixate sigur şi durabil. Pe lângă accesibilitatea numai pe o parte, posibilitatea de demontare a elementului de fixare este de asemenea foarte importantă, în special în ceea ce priveşte reciclabilitatea. Aceste condiţii complexe impun folosirea şurubului EJOT FDS®, care fixează table subţiri din oţel şi aluminiu fără a fi necesare găuri de ghidare şi asigurând o calitate excelentă. Etapele de lucru precum pre-găurirea sau pre-perforarea sunt eliminate. Datorită angajării crescute a filetului în canalul format se obţine o înşurubare extrem de rezistentă – eliminându-se operaţiunea nedorită de aşchiere. Îmbinarea cu şurub poate transfera forţe ridicate de smulgere şi forfecare.


Asamblare fără găuri

Cu ajutorul şurubului FDS®, EJOT a dezvoltat o alternativă pentru practica standard de pre-găurire a componentelor care urmează să fie îmbinate. Prin optimizarea configuraţiei elementului de fixare îmbinarea unei caroserii brute în structura cadrului de şasiu poate fi realizată complet fără pre-găurire. Pentru acest lucru parametrii de fixare au fost reglaţi şi geometria şurubului FDS® sub capul şurubului a fost optimizată, dat fiind faptul că o cantitate mică de material curge contrar direcţiei de fixare. Dacă în trecut gaura de trecere era folosită pentru a prelua materialul deformat acum el este absorbit de spaţiul mare de sub capul şurubului.

Etapele procesului de montare a şurubului FDS® fără gaură de ghidare:

1. Încălzire
2. Penetrare material
3. Formare canal trecere
4. Filetarea
5. Angajarea integrală a filetului
6. Strângere


 Alegerea uneltelor de fixare

Este necesară o viteză mai mare a şurubelniţei şi o sarcină finală definită pentru găurirea prin deformare plastică şi formarea filetului iar strângerea şurubului necesită un cuplu mai mare. Şurubelniţele potrivite au fost create de EJOT în colaborare cu diferiţi fabricanţi. Pentru specificaţiile exacte ale uneltelor recomandate, responsabilii pentru managementul produselor FDS® vor fi încântaţi să vă ajute; în scopul determinării criteriilor de selecţie putem efectua teste de montaj în laboratorul EJOT® APPLITEC.