+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

EJOFORM® – Flexibilitate prin tehnologia de formare în mai multe etape
Caracteristicile EJOFORM®:

- 100% adaptabilitate la aplicaţie
- Reducerea materialelor şi costurilor de inventar
- Potenţial mare de economisire a costurilor datorită funcţionalităţii multiple
- Simplificarea asamblării
- Înlocuirea pieselor prelucrate


 „Filosofia” EJOFORM®

Pe cât de versatilă este gama posibilelor aplicaţii pentru tehnologia de fixare, pe atât de versatile sunt posibilităţile de fabricaţie a elementelor de fixare formate la rece. Produsele EJOT EJOFORM® reprezintă soluţii de fixare şi concepţie tehnică inovatoare şi adaptate la cerinţelor clienţilor. Acestea îndeplinesc numeroase funcţii precum clemă, şurub de oprire, distanţier sau element de reglaj. Produsele individuale sunt fabricate într-un proces de formare la rece care cuprinde mai multe etape. Cu ajutorul acestei tehnologii o secţiune de sârmă este formată într-un element complex de fixare în până la şase lovituri.
Produsele EJOFORM® sunt piese prelucrate şi prin urmare sunt adaptate cerinţelor clienţilor. Implicarea inginerilor specializaţi EJOT din fazele incipiente ale proiectului oferă clientului posibilităţi ideale de a profita de imensul potenţial de economisire a costurilor şi optimizare a aplicaţiei. Monitorizarea specializată încă din faza primei idei de concepţie şi până la lansarea producţiei reprezintă un element important al principiului de funcţionare ale EJOT.


Avantaje „calculabile”

Posibilităţile speciale de optimizare pentru produsele EJOFORM® pot fi explicate cel mai bine printr-un exemplu. Componenta formată la rece EJOFORM® (imagine în partea dreaptă) este fabricată printr-un proces de formare la rece care cuprinde 5 etape şi economiseşte aproximativ 25% material comparativ cu o piesă prelucrată (imagine în partea stângă). Există şi alte avantaje tehnice. De exemplu soluţia EJOT cu locaş hexagonal intern integrat poate transfera cupluri de strângere mult mai mari în comparaţie cu locaşul cu crestătură. Piesa formată la rece poate fi de asemenea echipată cu orice tip de filet (în acest caz DELTA PT®), pentru a fi adecvată tuturor cerinţelor si materialelor posibile.

Avantajele economice ale produselor EJOFORM® sunt datorate procedurii de fabricaţie. Costurile de lansare relativ mari, cauzate de costurile mari de prelucrare, se amortizează cu o anumită cantitate, în funcţie de produs, datorită eficienţei şi rentabilităţii mari. În comparaţie cu o producţie prin strunjire sau frezare, randamentul relativ mare al maşinilor de formare implică o îmbunătăţire semnificativă a structurii de costuri pentru client, care devine şi mai evidentă în cazul cantităţilor mari. Se pot obţine în mod real economii de costuri ale materialelor de până la 80% – în funcţie de design-ul produsului.


„Finisare” versatilă

Elementele de fixare EJOFORM® fabricate cu precizie pot fi ajustate sau îmbunătăţite prin diferite procese. În funcţie de aplicaţie şi de cerinţele specifice EJOT oferă tehnologii de fixare optimizate, toate dintr-o singură sursă. Pentru a realiza de exemplu găuri perforate, canale de degajare, locaşuri sferice sau degajări interioare, piesele cu geometrie complexă pot fi finisate prin prelucrare. Fileturile interioare care sunt formate şi nu tăiate pot fi de asemenea realizate conform cerinţelor clienţilor.

Produsele EJOFORM® sunt fabricate din diferite materiale. Se foloseşte în special oţel revenit şi aluminiu, dar la cerere piesele pot fi realizate din oţel inoxidabil. Categoria standard de rezistenţă este asigurată prin tratarea la cald în conformitate cu standardul DIN ISO 898 iar pentru fileturile speciale se aplică standardul societăţii EJOT corespunzător. Acoperirile galvanice sunt conforme cu standardul DIN EN ISO 4042 iar alte acoperiri sunt de asemenea posibile, pentru a rezista de exemplu până la 1.000 de ore la testul cu ceaţă salină.


„Finisări“ posibile:
- EJOT Acupoint® caracteristică anti înfiletare greşită
- EJOT CONLOK® profil sub cap