+40 248 22 38 86, +40 248 22 38 87
info@ejot.ro

ALtracs® Plus Elemente de fixare pentru metale ușoare si metale neferoase

EJOT ALtracs ® Plus – Surub autofiletant pentru metale uşoare

Caracteristicile ALtracs Plus®:

- Soluţia ideală pentru utilizare în construcţiile uşoare: geometria optimizată a filetului ALtracs® Plus permite utilizarea şuruburilor mai mici şi mai scurte asigurând în acelaşi timp o rezistenţă mare
- Sarcini de strângere mari şi stabilitate în timp, chiar în condiţii de solicitări dinamice şi termice mari
- Reducerea costurilor cu până la 40% prin eliminarea etapelor de lucru aferente şurubului şi componentelor
- Proiectare tehnică uşoară cu ajutorul programului de simulare EJOT® ALTRA CALC
- Rezistenţă mare la vibraţii fără elemente suplimentare de siguranţă
- Siguranţă sporită a montajului datorită cuplului redus de instalare şi a cuplului mare de rupere
- În caz de reparaţii se poate folosi un şurub metric


 Specialist pentru metale uşoare

Şuruburile EJOT ALtracs® Plus sunt elemente de fixare autofiletante concepute pentru a garanta rezistenţa maximă a asamblărilor în aliaje uşoare şi alte metale neferoase precum zinc, cupru şi alamă. ALtracs® Plus este conceput pentru a fi montat direct în găuri turnate. În comparaţie cu şuruburile metrice se pot obţine reduceri semnificative de costuri datorită reducerii numărului de etape de lucru (de ex. tăierea filetului). ALtracs® Plus reprezintă versiunea îmbunătăţită a şurubului ALtracs® şi asigură forţe de strângere comparabile cu cele ale unui şurub metric din categoria de rezistenţă 10.9.


Asistenţă personalizată la design

Noul program de simulare EJOT® ALTRA CALC, care se bazează pe parametrii mecanici a câtorva sute de aplicaţii şi montaje test, reprezintă un suport valoros pentru redimensionarea asamblării directe în metal uşor. Software-ul conţine parametrii de fixare ai şurubului ALtracs® Plus în funcţie de material şi dimensiunea găurii de ghidare. În acest fel se poate economisi timp valoros pe parcursul etapei de concepţie a unei piese.


Design optimizat al filetului

Geometria filetului joacă un rol important în montajul direct în metal uşor, deoarece proprietăţile diferite de rezistenţă ale materialelor precum oţelul şi metalele uşoare impun un design special al şurubului de oţel. Unghiul dintre flancuri de 33° formează un filet mamă cu mult mai puternic faţă de fileturile cu unghiul dintre flancuri de 60°. Filetul mamă din metalul uşor mai slab este întărit de rădăcina mai mare a filetului ceea ce produce un raport echilibrat de rezistenţă. Flancul asimetric de filet duce la o deplasare optimă a materialului şi creează o zonă mai mare de angajament a filetului.


Montaj sigur

Cuplurile de instalare reduse şi cuplurile de rupere înalte ale ALtracs® Plus, astfel rezultate, asigură o gamă largă de instalări sigure cu şurubelniţe simple pneumatice şi electrice. Procesele de strângere cu controlul cuplului şi unghiului de cuplu sunt de asemenea posibile peste limita de elasticitate a şurubului deoarece modul de cedare prin rupere sau fisurarea şurubului pot fi specificate. Secţiunea transversală circulară în combinaţie cu diferite adâncimi de montaj (1 până la 2,5 x d) asigură un grad înalt de flexibilitate în alegerea elementului de fixare adecvat. Flancurile de filet cu rază mică ale ALtracs® Plus împreună cu zona necirculară de formare a filetului permit alinierea centrată şi strângerea uşoară a şurubului chiar şi în găuri turnate.